Välkommen till kulturenshus

 

 Välkommen till Bio  Thalia

  OBS Ni kan redan nu Förköpa biljetter på hemsidan  till alla filmer i januari och februari. För mer information  Klicka på länken köp din biobiljett för att komma vidare till bokning /köpsida för varje  film eller länken evenemang längst upp i högra hörnet på hemsidan.

OBS:  P.G.A felaktig/utebliven information angående avtal  från distributören för filmen The Irishman ,kan vi inte ta cafépris 100 kr (får inte ta cafépris) Om ska vi får visa filmen på bio, måste vi ta det minimum pris 170 kr som distributören kräver.Det är ett mycket högre pris  än vad vi ta för ordinarie bio och många live på bio evenemang. Vi på kulturens hus Alvesta har hela tiden meddelat distributören att vi ville visa den här filmen som cafébio. Någonstans har saker och ting klickat. Den här information skulle vi naturligtvis haft mycket tidigare.Men det har som sagt klickat på högre nivå.Hur som helst så har vi valt att visa filmen på bio,men vi måste ta ett biljettpris på 170 kr ink cafébio fika

Café Bio:  The Irishman                 Torsdagen   23 Januari Kl  14:00

Längd:   3 Tim   30  Min
Text:  Svensk
Genre:         Ålder:   från 15 år
Pris:  170  Kr
Köp din Biobiljett

 

 

Handling

Historien berättas genom ögonen på andra världskrigsveteranen Frank Sheeran, en svindlare och torped som arbetade tillsammans med några av 1900-talets mest ökända karaktärer. Filmen lyfter ett av de största olösta mysterierna i amerikansk historia – försvinnandet av den legendariska fackförbundsledaren Jimmy Hoffa – och visar en storslagen resa i den organiserade brottslighetens dolda korridorer: den inre verksamheten, rivaliteter och kopplingarna till politik.

 

Hockey 19/20: Färjestad – Växjö       Torsdagen   23 Januari Kl  19:00               Pris:  vuxen 120 kr ungdom 60 kr

Köp din hockeybiljett

 

 

Live Bio: Macken                                  Lördagen   25 Januari Kl  15:00

Längd:   1 Tim   35  Min
Tal:  Svenska
Genre:  Komedi,kultfilm
Biljettpris: 120 kr
Ungdom under 26 år: 90 kr
Köp din Biobiljett

 

Handling:

Galenskaparnas och After Shaves tredje långfilm är en uppföljare till tv-serien Macken. Förutom­ gänget dyker många kända ansikten upp i filmen, bland andra Hans Alfredson, Laila Westersund, Sven Melander och Magnus Härenstam.

Roy och Roger semesterstänger macken, lämnar Vägverkets byråkrater och den beige kunden och åker ut i världen för att leta efter sin pappa. Med Roys vinröda Volvo Duett utvecklar det sig till en roadmovie och till slut – efter diverse komplikationer och en omväg till Köpenhamn – hittar de en krocketspelande far som blir så rörd att han brister ut i sång och dans och gifter om sig med brödernas mamma och livet är gôtt å leva.

KURIOSA
I filmen visades Roy’s & Roger’s Bilservice upp från utsidan för första gången. Exteriörbilderna filmades vid en nedlagd verkstad i Bitterna på Västgötaslätten.
Interiören till macken byggdes upp i SF:s studio i Stockholm och en del av rekvisitan från både tv-serien Macken (1986) och sketchen i nummerrevyn Träsmak (1983) återanvändes.
Låten Gôtt å leva låg på Svensktoppen i elva veckor, som bäst på plats fyra.

 

Hockey 19/20: Växjö – Leksand     Lördagen   25 Januari Kl  18:00               Pris:  vuxen 120 kr ungdom 60 kr

Köp din hockeybiljett

 

Bio:  Pelle Svanslös                                           Söndagen   26 Januari Kl  15:00

Längd:   1 Tim   15  Min
Tal:  Svenska
Genre: Animerad familjefilm, Äventyr   Ålder:   från 7 år
Pris:  80  Kr
Köp din Biobiljett

 

 

Handling

Kattungen Pelle Svanslös lever ett härligt liv på landet tillsammans med Birgitta, flickan som älskar honom mest av allt i hela världen. Vid ett ruskigt oväder ramlar Pelle ned i en å som för honom ensam hela vägen till den främmande stora staden Uppsala. Där träffar han många nya vänner, men staden är också full av inte alls så trevliga typer. Hur ska Pelle fortsätta våga tro på att man ska vara snäll mot alla? Räcker hans mod till för att bli en hjälte? Och kommer han någonsin att komma hem till Birgitta igen

 

Bio:  Dolittle                                           Söndagen   26 Januari Kl  18:00

Längd:   1 Tim   45  Min
Tal:  Svenska
Genre: Komedi, Familjefilm, Äventyr, Fantasy                  Ålder:   från 7 år
Pris:  110  Kr
Köp din Biobiljett

 

 

Handling

Efter att ha förlorat sin fru sju år tidigare, håller sig den excentriska Dr. John Dolittle, den berömda läkaren och veterinären i drottning Victorias England, bakom de höga murarna på Dolittle Manor med endast sina exotiska djur som sällskap. Men när den unga drottningen blir allvarligt sjuk tvingas Dolittle motvilligt att bege sig ut på ett episkt äventyr till en mystisk ö på jakt efter ett botemedel. Under resan återfår han sitt mod när han möter gamla motståndare och upptäcker underbara varelser. Läkaren får sällskap av en ung, självutnämnd lärling och en märklig grupp av djur, inklusive en orolig gorilla, en entusiastisk men korkad anka, en cynisk struts, en lättsam isbjörn och en envis papegoja som fungerar som Dolittles mest pålitliga rådgivare.

I rollerna:
Robert Downey Jr., Antonio Banderas, Michael Sheen, Jim Broadbent, Jessie Buckley, Harry Collett, Rami Malek, Octavia Spencer, Kumail Nanjiani, John Cena, Marion Cotillard, Tom Holland, Selena Gomez, Ralph Fiennes, Emma Thompson

 

Hockey 19/20: Luleå – Växjö      Torsdagen   30 Januari Kl  19:00               Pris:  vuxen 120 kr ungdom 60 kr

Köp din hockeybiljett

 

Hockey 19/20: HV71 – Växjö       Lördagen   1 Februari Kl  18:00               Pris:  vuxen 120 kr ungdom 60 kr

Köp din hockeybiljett

Live Bio: Metropolitan                                opera  Porgy Och Bess                                      Lördagen 1 februari  Kl  19:00

Längd:   3 Tim   40  Min
Text:  Svensk
Genre:  Opera
Biljettpris: 260 kr
Ungdom under 26 år: 195 kr
Köp din Operabiljett

Glöm inte att beställa fika när du beställer Biljett
i vår Biljettkiosk.se

Handling:

Porgy och Bess är tillbaka på Met för första gången sedan 1990 i en ny uppsättning regisserad av James Robinson. Denna ”folkopera”, som upphovsmännen beskrev den 1935, är historien om den handikappade tiggaren, Porgy (Eric Owens) och hans kärlek till narkomanen Bess (Angel Blue).

Operan är fylld av älskade klassiker som SummertimeIt Ain’t Necessarily SoBess, You Is My Woman NowI Got Plenty o’ Nuttin’ och My Man’s Gone Now. Bland övriga operastjärnor märks Donovan Singletary som fiskaren Jake, Golda Schultz som hans fru Clara och Latonia Moore som änkan Serena.

 

Bio:  Spies in Disguise                                           Söndagen   2 Februari Kl  15:00

Längd:   1 Tim   45  Min
Tal:  Svenska
Genre: Animerad familjefilm, Äventyr   Ålder:   från 7 år
Pris:  80  Kr
Köp din Biobiljett

 

 

Handling

Superspionen Lance Sterling (Will Smith) och vetenskapsmannen Walter Beckett (Tom Holland) är varandras raka motsatser. Lance är charmig och smidig. Walter är? det inte. Men vad Walter saknar i sociala färdigheter väger han upp med smarta uppfinningar som Lance använder under sina episka uppdrag. En oväntad vändning gör dock att Walter och Lance tvingas förlita sig på varandra på ett helt nytt sätt. Om det udda paret inte kan lära sig samarbeta är hela världen i fara.

I rollerna:
Will Smith, Tom Holland

 

Bio:  Catwalk                                           Söndagen   2 Februari Kl  18:00

Längd:   1 Tim   40  Min
Tal:  Svenska
Genre: Dokumentär,familjefilm, drama   Ålder:   från  år
Pris:  110  Kr
Köp din Biobiljett

 

 

Handling

CATWALK är en varm feelgoodfilm som börjar med att Glada Hudik-teaterns grundare Pär Johansson får ett brev av Emma Örtlund där hon ber honom om hjälp att uppfylla sitt livs dröm om att bli fotomodell. Pär berörs av hennes önskan av att få ta plats i modevärlden och antar utmaningen. Tillsammans med skådespelare från Glada Hudik-teatern börjar de en spännande och omtumlande resa för att förverkliga hennes önskan om att stå i rampljuset.

 

Café Bio:  En del av mitt hjärta              Torsdagen   6 Februari Kl  14:00

Längd:   1 Tim   59  Min
Tal:  Svenska
Genre: Komedi , Romantik, Musikal        Ålder:   från 7 år
Pris:  100  Kr
Köp din Biobiljett

 

 

Handling

35-åriga Isabella är en driven affärskvinna inom Stockholms finansvärld. När hon åker hem till sin barndoms småstad för att fira sin pappas sextioårsdag känner hon sig som en vinnare, den enda av det gamla skolgänget som det gått riktigt bra för. Isabellas självförtroende kommer av sig när hon inser att Simon, hennes stora tonårsförälskelse, ska gifta sig med Isabellas barndomskompis Molly och att hon inte ens är bjuden på bröllopet. Isabella är van vid att få som hon vill och det stör henne att se Simon lycklig tillsammans med någon annan. En del av Isabellas hjärta kommer alltid att slå för Simon.

I rollerna:
Malin Åkerman, Jonas Karlsson, Johan Rheborg, Christian Hillborg, Johan Ulveson, Per Andersson, Marie Richardson

 

Live Bio: Kungliga operan La Traviata          Lördagen 8 februari  Kl  15:00

Längd:   2 Tim   30  Min
Text:  Svensk
Genre:  Opera
Biljettpris: 260 kr
Ungdom under 26 år: 130 kr                                          Scenpass:234 kr
Köp din Operabiljett

 

Handling

Kungliga Operans nya tolkning är signerad regissören Ellen Lamm och scenografen/kostymören Magdalena Åberg, där fokus ligger på maktförtryck och mänskligt hyckleri.

La traviata handlar om en kvinna som vill följa sitt hjärta i ett samhälle styrt av konventioner. Operan hade premiär i Paris 1853 och är ett av Verdis mest spelade och älskade verk.

Sångarna Ida Falk Winland och Karl-Magnus Fredriksson – hyllade för sitt samspel i Rigoletto – gestaltar huvudrollerna. Dirigerar gör Domingo Hindoyan.

I ROLLERNA:Ida Falk Winland, Bror Magnus Tödenes, Karl-Magnus Fredriksson, Susann Végh

Ladda ner Bio bladet Nov-Dec

Här kan ni hämta nya  Live på bio bladet.  vad vi kommer att visa av detta i Alvesta  kommer vi att lägga up här på hemsidan mm så fort det blir klart

Live på Bio 2019-2020

 

Gilla oss gärna på Facebook

 

Kommande Bio / Opera / mm

             På  kulturenshus Alvesta

Ni som vill ha nyhetsbrev mejla till                                  operapabio@gmail.com
märk mailet ”Nyhetsbrev”

Följ oss gärna på

https://www.facebook.com/kulturenshusalvesta/

https://www.instagram.com/explore/locations/1023190229/kulturens-hus-alvesta/